MQL - МТ4 програмиране за начинаещи

Как се създава и тества forex система. Expert Advisors и бектестове на системи за автоматична търговия.

Re: MQL - МТ4 програмиране за начинаещи

Мнениеот nowobraneca » 17 Яну 2016, 13:29

Искам само да попитам.Има ли някаква разлика между търговията с реална сметка и демо сметка при МТ5?Има ли някакви промени по котировките?
nowobraneca
 
Регистриран на: 27 Апр 2011, 13:06
Мнения: 8
Бонус: 1 лв.

Re: MQL - МТ4 програмиране за начинаещи

Мнениеот saxsten » 17 Яну 2016, 17:18

Bessen написа:69-ти ред , 22-ри символ

Дрън - Дрън
Открих го кво е
Новото билдче се обърква от изрази като
var =0.5*(High[iHighest(NULL,PERIOD_M30,MODE_HIGH,n,i)]
+Low[iLowest(NULL,PERIOD_M30,MODE_LOW,n,i)])
и почва да заеква че масива не си бил в рамките
Ми то нали за това харесвахме МТ4 че е интуитивен, поради множеството вградени в него масиви и функции ,докато при Мт5 в повечето случаи трябва сам да си ги правиш ,а тука са ти готови
Идиотите разработчици в стремежа си да доближат езика на Мт4 към този на Мт 5 --- а бе те изобщо не знаят какво правят... дървено желязо правят, и суха вода правят ...пълни идиоти в смисъл ,че са хора пълни с идеи, демек пълни идиоти. :lol:
Форекса е оръжие за масово поразяване
Аватар
saxsten
 
Регистриран на: 04 Апр 2010, 22:16
Мнения: 1284
Бонус: 128 лв.
Благодарности: 13

Re: MQL - МТ4 програмиране за начинаещи

Мнениеот saxsten » 17 Яну 2016, 17:55

avkch написа:
... :oops:

avkch
направи си една тикоброячка да ти брои тикове по всичките инструменти които те интерисуват и когато по всичките се появят тикове тръгващ да работищ
Форекса е оръжие за масово поразяване
Аватар
saxsten
 
Регистриран на: 04 Апр 2010, 22:16
Мнения: 1284
Бонус: 128 лв.
Благодарности: 13

Re: MQL - МТ4 програмиране за начинаещи

Мнениеот kompira » 17 Яну 2016, 20:06

saxsten, що не си забраниш ъпдейта на метата. Добавяш /skipupdate там в иконата на десктопа (нaкрая на ред Target) и си свиркаш. 'ко искаш мога да ти пратя метаедитор и терминалното exe от вече старият build 765.
Аватар
kompira
 
Регистриран на: 09 Юни 2010, 11:20
Мнения: 696
Бонус: 191.5 лв.
Благодарности: 56

Re: MQL - МТ4 програмиране за начинаещи

Мнениеот saxsten » 18 Яну 2016, 08:23

kompira написа:saxsten, що не си забраниш ъпдейта на метата. Добавяш /skipupdate там в иконата на десктопа (нaкрая на ред Target) и си свиркаш. 'ко искаш мога да ти пратя метаедитор и терминалното exe от вече старият build 765.


То не че ще го забраня ,щото няма начин да го забраня Иначе ще пусна някоя програма в маркета и ше се разреват че давала грешки, но все пак добре е да го зная
----------------------------------
Та ко речи :grin:
Кой ред кой таргет и къде по иконата тия
Я по подробно,моля :grin:
Форекса е оръжие за масово поразяване
Аватар
saxsten
 
Регистриран на: 04 Апр 2010, 22:16
Мнения: 1284
Бонус: 128 лв.
Благодарности: 13

Re: MQL - МТ4 програмиране за начинаещи

Мнениеот Марио Димитров » 18 Яну 2016, 10:37

saxsten ,
Пробвай така:
Код: Избери целия код
iHigh(Symbol(),по избор,iHighest(Symbol(),по избор,MODE_HIGH,n,i));


Поздрави
Търгувайте това, което виждате на графиките
Марио Димитров
 
Регистриран на: 10 Авг 2010, 17:08
Мнения: 1941
Бонус: 318 лв.
Благодарности: 58

Re: MQL - МТ4 програмиране за начинаещи

Мнениеот kompira » 18 Яну 2016, 14:26

saxsten написа:Та ко речи :grin:
Кой ред кой таргет и къде по иконата тия
Я по подробно,моля :grin:


Ето пример. Десен бутон върху иконата на метата, която е на десктопа и от падащото меню цъкаш на "Properties". Отгоре да е активно менюто "Shortcut". В краят на реда "Target" правиш един интервал и слагаш /skipupdate. Аз за всеки случай съм я сложил тази команда и долу в реда "Comment" (както се вижда на шота). След това Apply > OK.

Shortcut.png
Shortcut.png (36.08 KiB) Прегледано 1863 пъти


Как действа тази команда: По принцип, веднага след стартирането на МТ4, прави проверка за ъпдейт и ако има такъв наличен - предприема действия по обновяване. С тази команда се пропуска тази проверка за ъпдейт при стартирането. Те тава е.
Аватар
kompira
 
Регистриран на: 09 Юни 2010, 11:20
Мнения: 696
Бонус: 191.5 лв.
Благодарности: 56

Re: MQL - МТ4 програмиране за начинаещи

Мнениеот saxsten » 19 Яну 2016, 16:16

Ясно Няма да го правя ,ама да си го зная
10Х!
Ако все пак го включа и след време искам да се ъдетвам ръчно ли да го правя или просто да махна за известно време командата
Форекса е оръжие за масово поразяване
Аватар
saxsten
 
Регистриран на: 04 Апр 2010, 22:16
Мнения: 1284
Бонус: 128 лв.
Благодарности: 13

Re: MQL - МТ4 програмиране за начинаещи

Мнениеот kompira » 19 Яну 2016, 16:45

Да, махаш командата и ще си се ъпдейтва.

От друга страна, като решение на проблема ти може да е просто да си имаш един metaeditor.exe файл от стар build някъде на харда и да си изведенш икона на декстопа. Отваряш го, пишеш си кода в него, сейваш си и така. Обаче като се стартира този метаедитор, вече всички файлове на компютъра ти, които имат разширение .mq4 ще се асоциират с този едитор и ще се компилират с него. Но това ще е само до момента, в който стартираш МТ4 с новия ти build - тогава пак ще се върне асоциацията на тези файлове към новия едитор. И така може да си ги връткаш, когато/както ти е кеф.
Аватар
kompira
 
Регистриран на: 09 Юни 2010, 11:20
Мнения: 696
Бонус: 191.5 лв.
Благодарности: 56

Re: MQL - МТ4 програмиране за начинаещи

Мнениеот saxsten » 22 Яну 2016, 06:38

................................ :grin: :wink: :shock: :( 8-) ..............................................................
Последна промяна saxsten на 22 Яну 2016, 06:43, променена общо 2 пъти
Форекса е оръжие за масово поразяване
Аватар
saxsten
 
Регистриран на: 04 Апр 2010, 22:16
Мнения: 1284
Бонус: 128 лв.
Благодарности: 13

Re: MQL - МТ4 програмиране за начинаещи

Мнениеот saxsten » 22 Яну 2016, 06:39

saxsten написа:
kompira написа:Да, махаш командата и ще си се ъпдейтва.

От друга страна, като решение на проблема ти може да е просто да си имаш един metaeditor.exe файл от стар build някъде на харда и да си изведенш икона на декстопа. Отваряш го, пишеш си кода в него, сейваш си и така. Обаче като се стартира този метаедитор, вече всички файлове на компютъра ти, които имат разширение .mq4 ще се асоциират с този едитор и ще се компилират с него. Но това ще е само до момента, в който стартираш МТ4 с новия ти build - тогава пак ще се върне асоциацията на тези файлове към новия едитор. И така може да си ги връткаш, когато/както ти е кеф.





Направих го на инстата
Интервал и се прищяло на свинята :smile:
На метаквотес МТ4 с който работя няма забрана за ъпгрейт
Сега:
Ако ги стартирам и двете платформи ,тази на инстата със забрана на ъпгрейта и тази на метаквотес с разрешен ъпгрейт
Към коя от двете ще се асоциират файлчета с разширение .mq4 :oops:
Форекса е оръжие за масово поразяване
Аватар
saxsten
 
Регистриран на: 04 Апр 2010, 22:16
Мнения: 1284
Бонус: 128 лв.
Благодарности: 13

Re: MQL - МТ4 програмиране за начинаещи

Мнениеот kompira » 22 Яну 2016, 14:37

saxsten написа:Ако ги стартирам и двете платформи ,тази на инстата със забрана на ъпгрейта и тази на метаквотес с разрешен ъпгрейт
Към коя от двете ще се асоциират файлчета с разширение .mq4 :oops:


Към която е стартирана последна. Но няма значение това - ако и двете са отворени и искаш със сигурност през единия от двата метаедитора да отваряш mq4 файловете, то просто преди да си стартираш "проекта" отвори и затвори metaeditor файла от папката на съответния инсталиран МТ4 и вече асоциацията ще е към него. Ако след това искаш да върнеш на другата версия- отваряш неговия метаедитор. Винаги последният стартиран едитор държи властта над всичко що е mq4.
Аватар
kompira
 
Регистриран на: 09 Юни 2010, 11:20
Мнения: 696
Бонус: 191.5 лв.
Благодарности: 56

Re: MQL - МТ4 програмиране за начинаещи

Мнениеот saxsten » 24 Яну 2016, 09:19

kompira написа:
saxsten написа:Ако ги стартирам и двете платформи ,тази на инстата със забрана на ъпгрейта и тази на метаквотес с разрешен ъпгрейт
Към коя от двете ще се асоциират файлчета с разширение .mq4 :oops:


Към която е стартирана последна. Но няма значение това - ако и двете са отворени и искаш със сигурност през единия от двата метаедитора да отваряш mq4 файловете, то просто преди да си стартираш "проекта" отвори и затвори metaeditor файла от папката на съответния инсталиран МТ4 и вече асоциацията ще е към него. Ако след това искаш да върнеш на другата версия- отваряш неговия метаедитор. Винаги последният стартиран едитор държи властта над всичко що е mq4.

Точно така и аз съм го забелязал от практиката ама добре е и потвърждение от друг човек
Ей тия прасчовчи вече пуснаха билд 950 Нямат удържане :evil:
Форекса е оръжие за масово поразяване
Аватар
saxsten
 
Регистриран на: 04 Апр 2010, 22:16
Мнения: 1284
Бонус: 128 лв.
Благодарности: 13

Re: MQL - МТ4 програмиране за начинаещи

Мнениеот JDeel » 24 Яну 2016, 20:09

Има си иконка в MetaTrader за стартиране на MetaEditor точно до бутона Auto Trading. Също така в списъка с експерти/индикатори/скриптове като се даде на някой десен бутон има опция Modify, което пак отваря MetaEditor.

Аз вече само така отварям роботи за редактиране, иначе все се случват своеволия :)
Аватар
JDeel
 
Регистриран на: 16 Дек 2010, 17:24
Мнения: 518
Бонус: 26 лв.
Благодарности: 5

Re: MQL - МТ4 програмиране за начинаещи

Мнениеот knestin » 23 Дек 2016, 13:05

ForexiteQuotes.xls
(18 KiB) 8 пъти
Здравейте. Искам да ви представя един файл в Excel. Той се рефрешва на всеки 5 мин от съответния сървър.
Дали има някой който може да го напраи да се рефрешва на всяка 1 минута ?
Предварително благодаря.

И на всички желая весело посрещане на празниците !
Не можеш да решиш проблемите с мисленето, с което си ги създал !
Аватар
knestin
 
Регистриран на: 28 Яну 2015, 14:33
Мнения: 88
Бонус: 41.5 лв.
Благодарности: 1

Re: MQL - МТ4 програмиране за начинаещи

Мнениеот тъпото копеле » 23 Дек 2016, 13:22

knestin написа:Дали има някой който може да го напраи да се рефрешва на всяка 1 минута ?
Предварително благодаря.
И на всички желая весело посрещане на празниците !

Весели празници!
Прикачени файлове
xlsRefresh.JPG
xlsRefresh.JPG (225.93 KiB) Прегледано 817 пъти
Аватар
тъпото копеле
 
Регистриран на: 10 Фев 2011, 09:55
Мнения: 1004
Бонус: 228.5 лв.
Благодарности: 23

Re: MQL - МТ4 програмиране за начинаещи

Мнениеот saxsten » 27 Дек 2016, 18:58

Брей нещо съвсем изкуках на последък
Как си извикваше една такава функция да провери има ли пари в сметката и да изчезне
Код: Избери целия код
bool CheckMoneyForTrade(string symb, double lots,int type)
  {
   double free_margin=AccountFreeMarginCheck(symb,type,lots);
   //-- если денег не хватает
   if(free_margin<0)
     {
      string oper=(type==OP_BUY)? "Buy":"Sell";
      Print("Not enough money for ", oper," ",lots, " ", symb, " Error code=",GetLastError());
      return(false);
     }
   //-- проверка прошла успешно
   return(true);
  }
Форекса е оръжие за масово поразяване
Аватар
saxsten
 
Регистриран на: 04 Апр 2010, 22:16
Мнения: 1284
Бонус: 128 лв.
Благодарности: 13

Re: MQL - МТ4 програмиране за начинаещи

Мнениеот StoneHeart » 30 Дек 2016, 14:48

А бе ти кога ще се научиш да пишеш програми на ЧОВЕШКИ,
и да спреш да се правиш на УМЕН, какъвто определено не си !!!
Аватар
StoneHeart
 
Регистриран на: 05 Авг 2009, 11:00
Мнения: 1124
Бонус: 225 лв.
Благодарности: 51
Местоположение: В.Търново

Re: MQL - МТ4 програмиране за начинаещи

Мнениеот saxsten » 31 Дек 2016, 20:05

StoneHeart написа:А бе ти кога ще се научиш да пишеш програми на ЧОВЕШКИ,
и да спреш да се правиш на УМЕН, какъвто определено не си !!!


Кой се прави на г`УМЕН бре аз или ти
Кви са тия ЧОВешки програми дето ги пишеш...
А бе си бягай там в количката
Като няма какво да кажеш не го приказвай тук
Форекса е оръжие за масово поразяване
Аватар
saxsten
 
Регистриран на: 04 Апр 2010, 22:16
Мнения: 1284
Бонус: 128 лв.
Благодарности: 13

Re: MQL - МТ4 програмиране за начинаещи

Мнениеот StoneHeart » 01 Яну 2017, 22:00

Исках да ти кажа,
че освен ПРАВОПИС (нещо което ще мине през компилатора),
трябва да имаш и
КРАСНОПИС (нещо което като го напишеш, ще можеш да го прочетеш)
Ама теб явно те устройва КОПИ-ПЕЙСТ.
И после питаш , що не стана както исках ?
Е, оправяй се сам.
Аватар
StoneHeart
 
Регистриран на: 05 Авг 2009, 11:00
Мнения: 1124
Бонус: 225 лв.
Благодарности: 51
Местоположение: В.Търново

ПредишнаСледваща



Назад към FOREX СИГНАЛИ, СИСТЕМИ И СТРАТЕГИИ

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта