MQL - МТ4 програмиране за начинаещи

Как се създава и тества forex система. Expert Advisors и бектестове на системи за автоматична търговия.

Re: MQL - МТ4 програмиране за начинаещи

Мнениеот saxsten » 02 Яну 2017, 12:00

StoneHeart написа:Исках да ти кажа,
че освен ПРАВОПИС (нещо което ще мине през компилатора),
трябва да имаш и
КРАСНОПИС (нещо което като го напишеш, ще можеш да го прочетеш)
Ама теб явно те устройва КОПИ-ПЕЙСТ.
И после питаш , що не стана както исках ?
Е, оправяй се сам.


всичко което съм написал като код така го пиша че да мога с лекота да си го чета
и почти винаги става така както го искам
това че някой друг не му разбира и му е трудно да го чете си е само от моя полза
пък като мине през компилатора нека да върви да си го чете :lol:
устройва ме всичко което върши работа и икономисва време, дори и КОПИ-ПЕЙСТ
Форекса е оръжие за масово поразяване
Аватар
saxsten
 
Регистриран на: 04 Апр 2010, 22:16
Мнения: 1284
Бонус: 128 лв.
Благодарности: 13

Re: MQL - МТ4 програмиране за начинаещи

Мнениеот kompira » 02 Яну 2017, 14:28

saxsten написа:Брей нещо съвсем изкуках на последък
Как си извикваше една такава функция да провери има ли пари в сметката и да изчезне
Код: Избери целия код
bool CheckMoneyForTrade(string symb, double lots,int type)
  {
   double free_margin=AccountFreeMarginCheck(symb,type,lots);
   //-- если денег не хватает
   if(free_margin<0)
     {
      string oper=(type==OP_BUY)? "Buy":"Sell";
      Print("Not enough money for ", oper," ",lots, " ", symb, " Error code=",GetLastError());
      return(false);
     }
   //-- проверка прошла успешно
   return(true);
  }


Епа то си пише к'ви са параметрите. При условията за отваряне на buy ордер например се добавя това:
Код: Избери целия код
&& CheckMoneyForTrade(Symbol(), MyLots,OP_BUY)

Така написано, MyLots ми е моя текущ лот според ММ-а, OP_BUY е ясно, когато е за SELL това става OP_SELL и те така.
Май някой гласи бангия за продаване в mql5.com... :grin:
Аватар
kompira
 
Регистриран на: 09 Юни 2010, 11:20
Мнения: 725
Бонус: 206 лв.
Благодарности: 56

Re: MQL - МТ4 програмиране за начинаещи

Мнениеот saxsten » 17 Яну 2017, 03:16

kompira написа:
saxsten написа:Брей нещо съвсем изкуках на последък


Епа то си пише к'ви са параметрите. При условията за отваряне на buy ордер например се добавя това:
Код: Избери целия код
&& CheckMoneyForTrade(Symbol(), MyLots,OP_BUY)

Така написано, MyLots ми е моя текущ лот според ММ-а, OP_BUY е ясно, когато е за SELL това става OP_SELL и те така.
Май някой гласи бангия за продаване в mql5.com... :grin:

не бе бангията отдавна я нагласихме
проче таз функция също я изяснихме нон проблема :grin:
Сега ми е интересно дали някой има идея какъв е алгоритъма на тестирането по

контролни точки много приблизителен метод базиран на най близката времева рамка
смътно си спомням че бара на текущия тайм фрейм върху който правиме тестирането се делеше на 12 времеви отрязъка и от там 15 входни точки ,ама после какво прави тестера с тях ми е неясно :evil:
Форекса е оръжие за масово поразяване
Аватар
saxsten
 
Регистриран на: 04 Апр 2010, 22:16
Мнения: 1284
Бонус: 128 лв.
Благодарности: 13

Re: MQL - МТ4 програмиране за начинаещи

Мнениеот kompira » 17 Яну 2017, 14:38

saxsten написа:Сега ми е интересно дали някой има идея какъв е алгоритъма на тестирането по

контролни точки много приблизителен метод базиран на най близката времева рамка
смътно си спомням че бара на текущия тайм фрейм върху който правиме тестирането се делеше на 12 времеви отрязъка и от там 15 входни точки ,ама после какво прави тестера с тях ми е неясно :evil:


Какво да прави тестера - обхожда ги тези точки последователно, предполагам. Трябва да има налична история от по-ниските фреймове...
https://www.mql5.com/en/articles/1511
Аватар
kompira
 
Регистриран на: 09 Юни 2010, 11:20
Мнения: 725
Бонус: 206 лв.
Благодарности: 56

Re: MQL - МТ4 програмиране за начинаещи

Мнениеот saxsten » 19 Яну 2017, 16:30

kompira написа:
saxsten написа:Сега ми е интересно дали някой има идея какъв е алгоритъма на тестирането по

контролни точки много приблизителен метод базиран на най близката времева рамка
смътно си спомням че бара на текущия тайм фрейм върху който правиме тестирането се делеше на 12 времеви отрязъка и от там 15 входни точки ,ама после какво прави тестера с тях ми е неясно :evil:


Какво да прави тестера - обхожда ги тези точки последователно, предполагам. Трябва да има налична история от по-ниските фреймове...
https://www.mql5.com/en/articles/1511


не какво да прави тестера а какво прави тестера
Как си формира тия контролни точки че ние да го симулираме тоя алгоритъм в една машина
защото ако е за третия , най грубия метод там е ясно, вземат се цените на отваряне и по тях се пускат индикатрите и алгоритмите за вход
Форекса е оръжие за масово поразяване
Аватар
saxsten
 
Регистриран на: 04 Апр 2010, 22:16
Мнения: 1284
Бонус: 128 лв.
Благодарности: 13

Предишна



Назад към FOREX СИГНАЛИ, СИСТЕМИ И СТРАТЕГИИ

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта