Малко помощ и напътствия за поредния новобранец

Мястото за ежедневни дискусии. Текущи сделки и прогнози. Вижте как се прилагат техниките за анализ на forex пазара в реално време.

Малко помощ и напътствия за поредния новобранец

Мнениеот t3ka » 25 Май 2014, 16:36

Здравейте, първо искам да кажа, че много се радвам, да съм тук сред вас.Както и заглавието загатва аз съм доста нов в тези среди и тепърва предстои моето пъте
шествие в света на търговията. Надявам се да ме насочвате в правилната посока и да помагате кой с каквото може.Първо искам да споделя с вас причините довели ме до идеята за търгуването на финансовите пазари.Първата и най-основна е това, че не искам да работя за някого до края на живота си за смешни пари и да се чудя как да покривам месечните си разходи.Воден от това реших, че искам да стартирам собствен бизнес, но поне при сегашната обстановка в старана всичко ми се вижда загубена кауза.В смисъл, че ако обикновен човек като мен иска да започне собствен бизнес какъвто и да е било може да вложи определена сума.Разбира се сумата не е достатъчно голяма за да бъда конкурентно способен с всички големи играчи на пазара и вероятността да я загубя е много голяма.Воден от тези основни причини се наложи да търся нещо което не е обвързано с ситуацията в България.Искам да кажа, че не съм от тези който си мислят, че като прочетеш 2 книги или няколко форума и ще станеш милионер.Ясно ми е, че да си трейдър се учиш цял живот.Първоначално се бях насочил към форекс понеже е силно рекламиран и има премного инфо навсякъде, купих си книгите на С. Минев, захванах курса на babypips и вече може да се каже, че започвам да придобивам представа над нещата.Това, че 90% от трейдърите губят парите си е доста потискащ факт.Навсякъде се говори за дисциплина и самоконтрол, но все пак не мился, че всички 90% са недисциплинирани и затова губят пари.Няма да изразявам лично мнение за пазарите защото все още ми е рано за това.В началото си мислех, че търговията е да следвам тренда, да гледам някои и друг индикатор какво ми показва и да следя календара за изнасянето на разни данни.Оказа, се обаче, че е точно така и че всичко е доста по сложно и задълбочено от това.Според мен основния проблем за дребни риби като нас във Форекса е това, че няма данни за обемите от ордери и намесата на разни централни банки променя нещата доста.Затова мисля да се преориентирам към търговия с фючърси.Например на индекси, кафе, нефт, соя.Моля да съвет дали съм поел по правилна пътека и за вашето мнение за trading rooms и заслужава ли си човек да си дава парите за това.Също така искам да помоля за съвет относно онлайн курсовете.Струва ли си да се дават такива огромни суми на разни гурута.В общи линии в момента съм на кръстопът и се чудя как да процедирам за напред.Колкото повече се задълбочавам в материята толкова повече ми се струва, че няма да се справя сам и имам нужда от помощ от професионалисти.Моля тези от вас който са успешни да споделят извървяния от тях път и как са стигнали до тук.Също така каква според вас е дефиницията за успешен трейдър.Това е от мен засега, стана доста дълъг пост 8-)
t3ka
 
Регистриран на: 25 Май 2014, 15:44
Мнения: 1

Re: Малко помощ и напътствия за поредния новобранец

Мнениеот K_W » 25 Май 2014, 19:32

Здравей, добре дошъл. Аз започнах по горе долу същия начин, самоче имах собствен бизнес няколко години, от който в последствие се отказах поради посочените от теб причини.
Аз лично мисля, че ФОРЕКС пазара е най-добрия избор и се правят пари най-лесно. Търгувал съм много различни инструменти, професионално. При акциите имаш данни за обемите, при Level 2 платформите, чрез маркет мейкърите имаш достъп до данни за всички ордъри и волюм Изображение бид са всички заложени ордъри купува аск всички продава, най в дясно е излиза всичко а което реално се случва по цена и количество. Наблюдавайки всичко това, на теория трябва да си по конкурентен, но има много НО-та и реално не е така(не ми се навлиза в подробности). Можеш да използваш такава платформа предимно за дейтрейдинг и при ниско ликвидни инструменти, при всичко друго смисъла се губи, абонамента за платформата си е раход, но това което те точи най-много е комисионната тя е сериозен разход който при форекса отсъства напълно. Всичко за което можеш да получаваш подобни данни(обеми, бид, аскове и т.н.) е с ограничено работно време, различно от 24ч/5дни в седмицата (при форекса), това означава, не само че възможността за търговия и печаби е пъти по-малка но и риска е значително по-висок тъй като инструментите ежедневно отравя с гапове, при които няма гарантиран стоп. При фючърсите има и риск от лок лимит ъп и даун, в такъв случай и лок лимит срещу теб, ти имаш губеща позиция която нямаш възможност да затвориш, дори и да искаш дни наред.
Относно всички платени стаи, курсове, системи и т.н. в нета НЕ се лъжи, парите ти ще отидат на вятъра. В нета е претъпано с информация, а най-важното и ценно се научава само с търговия.
Първите години трябва да се посветиш на обучение, не се нядявай да изкарваш пари с които да се издържаш, целта ти първите месеци трябва да е да не фалираш. Сумите които рискуваш трябва да са минимални.
Аватар
K_W
 
Регистриран на: 04 Авг 2013, 21:07
Мнения: 4351
Бонус: 419.5 лв.
Благодарности: 37
Местоположение: София

Re: Малко помощ и напътствия за поредния новобранец

Мнениеот deampip » 28 Май 2014, 21:23

Има някои основни термини за форекса, които се повтарят постоянно. Или по-точно правила трябваше да кажа. Никой не ги прилага обаче, не знам защо. Аз също ги знаех доста време, но не съм ги прилагал.

Buy low-Sell high и Cut your losses-Let your profits run. Звучи просто и си е просто. Когато пазара е в рейдж, прилагаш "Buy low-Sell high", а когато е в тренд прилагаш "Cut your losses-Let your profits run". Целта е да разбереш, кога пазара рейнджи и когато трендва, както и ако е тренд, да гледаш сигнали за потенциално обръщане на тренда или отслабването на тренда, така че да затваряш позиции. Ако пазара е в рейндж трябва да гледаш дали има фундамент, който може да накара пазара да пробие в дадена посока. Като цяло прайс екшън за влизане и излизане от позиция, като трябва да имаш напредвид пазарното състояние плюс задължително да следиш фундамента. Освен календара трябва да се следи и световната политика. Например доста хора направиха милиони на борсата, когато Русия влезна в Украйна, но това е друга тема как да се възползваш от такива ситуации.

Следващата стъпка е да изградиш стратегия за моней менинджмънта, ей по тази тема трябва да се чете много. Има най-различни стратегии за управлението на капитала ти, вече зависи от самия тип търговия който прилагаш, както и дали ще ти е комфортно да управляваш парите си по даден начин.

3-тата стъпка е да си дициплиниран, че да не отваряш позиции, когато не трябва, както и да не затваряш позиции когато не трябва. Да си дициплиниран да не рискуваш много, както и да не търгуваш емоционално. Също така трябва да контролираш емоции, като страх, алчност и гнева. Медитацията помага доста, ако си твърде емоционален.

Това са нещата по-които трябва да усъвършенстваш. Само не прави грешката да си мислиш че е по-сложно отколкото е, доста хора го правят. Не обръщай внимание само на стратегията си, това е само малка част от картината. Също не обръщай толкова внимание на входовете, къде ще излезеш от сделката е също много важно.

Недей купува тъпи продукти онлайн. Знаеш ли колко време отнема да се направи наистина добър форекс курс? СУПЕР МНОГО! Никой сериозен трейдър няма да отдели толкова време според мен. Хората, които продават форекс обучение не са успешни трейдъри!

Питаш и за дефиницията за успешен трейдър. Това според мен всеки сам си го определя. Според мен всеки, който печели пари постоянно е успешен.

Като цяло това е нещо, което бих казал на всеки начинаещ, вече ако зададеш малко по-конкретни въпроси ще е по-добре.
Предпочитам фалирала банка пред рейнджов пазар.
Аватар
deampip
 
Регистриран на: 10 Юни 2013, 17:06
Мнения: 183
Бонус: 12.5 лв.
Благодарности: 5

Re: Малко помощ и напътствия за поредния новобранец

Мнениеот reniemilova5 » 06 Дек 2016, 12:52

За мен най-трудното е дисциплината ,има моменти когато знам че ако отворя позиция ще сбъркам ,но едно ьяволче все ми казвай давай ,давай и след това много съжалявам ама късно.Сигурна съм че ако стана малко по-търпелива резултати ми ще бъдат много по-добрия ,но не се получава .И медитацията не ми помага.
reniemilova5
 
Регистриран на: 31 Окт 2016, 19:11
Мнения: 234
Бонус: 115 лв.

Re: Малко помощ и напътствия за поредния новобранец

Мнениеот online-money » 15 Дек 2016, 21:19

reniemilova5 написа:За мен най-трудното е дисциплината ,има моменти когато знам че ако отворя позиция ще сбъркам ,но едно ьяволче все ми казвай давай ,давай и след това много съжалявам ама късно.Сигурна съм че ако стана малко по-търпелива резултати ми ще бъдат много по-добрия ,но не се получава .И медитацията не ми помага.

Когато имаш усещането че ще сгрешиш просто смени посоката си и всичко ще си дойде на мястото :grin:
online-money
 
Регистриран на: 31 Окт 2013, 15:29
Мнения: 1532
Бонус: 145 лв.

Re: Малко помощ и напътствия за поредния новобранец

Мнениеот mitef1 » 02 Яну 2017, 18:26

Здравейте, от доста време се интересувам от Форекс и имам една занулена сметка отпреди години , но тогава го играх по-скоро като хазарт. От около 3 месеца съм се захванал да се образовам по темата и да търгувам реално със стратегия която е комбинация от няколко които съм харесал из нета. За последния месец имам доста положителни резултати. Като едновременно търгувах на МТ4 платформите на 2 брокера на демо и на 2те имам съответно 34% и 68% печалба с левъридж 1:200
и на 2те. Смятам да откривам реална сметка , но ме притеснява факта че брокерите които съм проучил до момента с лиценз на КФН имат в договорите си клауза според която при отрицателен баланс на клиента той дължи тази сума и на практика загубите могат да надвишат многократно депозита при непредвидени големи движения в обратна посока на заета от нас позиция. Например ако се случи нещо като движението на швейцарския франк през 2015та в обратна на нас посока. Та въпроса ми е има ли опарени от това движение и с колко са изгорели. И дали има брокер който предлага реална защита от отрицателен баланс? Благодаря Ви предварително!
mitef1
 
Регистриран на: 02 Яну 2017, 16:23
Мнения: 480
Бонус: 237 лв.

Re: Малко помощ и напътствия за поредния новобранец

Мнениеот S.Zhelev » 03 Яну 2017, 14:25

mitef1 написа: Например ако се случи нещо като движението на швейцарския франк през 2015та в обратна на нас посока. Та въпроса ми е има ли опарени от това движение и с колко са изгорели. И дали има брокер който предлага реална защита от отрицателен баланс? Благодаря Ви предварително!


Здравей,

Виж ето тази тема viewtopic.php?f=17&t=1783

По спомен само Карол и Бенчмарк търсиха отрицателните баланси (или някаква форма на компенсация) от клиентите си.
Вземи forex бонус за участие във форума
Oбида или подигравка се наказва с бан. Всеки, който отговори на обида с обида също ще бъде баннат.
Аватар
S.Zhelev
 
Регистриран на: 13 Май 2009, 19:34
Мнения: 5720
Бонус: 196 лв.
Благодарности: 2

Re: Малко помощ и напътствия за поредния новобранец

Мнениеот mitef1 » 03 Яну 2017, 22:11

S.Zhelev написа:
mitef1 написа: Например ако се случи нещо като движението на швейцарския франк през 2015та в обратна на нас посока. Та въпроса ми е има ли опарени от това движение и с колко са изгорели. И дали има брокер който предлага реална защита от отрицателен баланс? Благодаря Ви предварително!


Здравей,

Виж ето тази тема viewtopic.php?f=17&t=1783

По спомен само Карол и Бенчмарк търсиха отрицателните баланси (или някаква форма на компенсация) от клиентите си.


Благодаря за бързия отговор и полезния линк. И жив късмет , че се зачетох в условията на договора с Бенчмарк, които си бях избрал за партньор за търговия, иначе не бих се замислил че може да се запишат и търсят отрицателни баланси по-сметка а те нещата явно може да станат кошмарни ако не се внимава. Значи те и Делта отпадат, тъй като само еднократно са защитили клиентите си но повторно не се знае. Сега въпроса е Трейдър или Варчев. Но засега намирам много малко информация за Варчев. Някой може ли да даде мнение за тях? Благодаря още веднъж!
mitef1
 
Регистриран на: 02 Яну 2017, 16:23
Мнения: 480
Бонус: 237 лв.

Re: Малко помощ и напътствия за поредния новобранец

Мнениеот reniemilova5 » 04 Фев 2017, 13:53

online-money написа:
reniemilova5 написа:За мен най-трудното е дисциплината ,има моменти когато знам че ако отворя позиция ще сбъркам ,но едно ьяволче все ми казвай давай ,давай и след това много съжалявам ама късно.Сигурна съм че ако стана малко по-търпелива резултати ми ще бъдат много по-добрия ,но не се получава .И медитацията не ми помага.

Когато имаш усещането че ще сгрешиш просто смени посоката си и всичко ще си дойде на мястото :grin:
Ехееее 8-) ако ставаше така досега да съм си купила цяла държава!
reniemilova5
 
Регистриран на: 31 Окт 2016, 19:11
Мнения: 234
Бонус: 115 лв.

Re: Малко помощ и напътствия за поредния новобранец

Мнениеот ndimitrov73 » 05 Фев 2017, 22:29

deampip написа:Недей купува тъпи продукти онлайн. Знаеш ли колко време отнема да се направи наистина добър форекс курс? СУПЕР МНОГО! Никой сериозен трейдър няма да отдели толкова време според мен. Хората, които продават форекс обучение не са успешни трейдъри!

Питаш и за дефиницията за успешен трейдър. Това според мен всеки сам си го определя. Според мен всеки, който печели пари постоянно е успешен.


Тука не мога да се съглася. Но зависи каква стратегия изповядваш. Ако използваш ПА стратегията която основно се прави анализ на дневна графика. На 24 часа ти отнема не повече от 1 час. Големите трейдъри не стоят с часове пред мониторите те търгуват на голем времеви рамки. Сигналите са малко, но много по надежни. Така, че време бол. Аз съм се обръщал с майл дог-н Николай Колев и на Nial Fuller които са ми отговаряли и които имат и блогове и ги ъпдайтват постоянно.
Аз не съм използвал техните курсовете , но според мен, ако искаш да се занимаваш професионално е хубаво да се регистрираш при някой по-успял. Сумата за регистрация е еднократна и е до живот. По-добре е да се дадът за пари(това е вид инвестиция) за това отколкото да ги дадеш за глупави грешки които допускаш в практиката. Това е личното ми мнение.
Аватар
ndimitrov73
 
Регистриран на: 17 Яну 2016, 23:05
Мнения: 108
Бонус: 53.5 лв.

Re: Малко помощ и напътствия за поредния новобранец

Мнениеот нели » 07 Фев 2017, 16:02

Здравейте, начинаеща съм и преди два дни прочетох статия, в която пише, че за да търгуваш успешно няма нужда от много индикатори, а по- скоро да можеш да разчиташ графиката и по- точно свещите. Намерих ето тази статия http://bulbrokers.com/bg/training/forex ... ck-analiz/
Ще съм много благодарна ако може някой да ми прати и други подробни материали. Аз разбира се не спирам да търся, но ако имате и наблюдения с конкретни формации ще са ми много полезни
нели
 
Регистриран на: 01 Ное 2016, 10:11
Мнения: 33
Бонус: 16.5 лв.

Re: Малко помощ и напътствия за поредния новобранец

Мнениеот K_W » 07 Фев 2017, 16:43

нели написа:Здравейте, начинаеща съм и преди два дни прочетох статия, в която пише, че за да търгуваш успешно няма нужда от много индикатори, а по- скоро да можеш да разчиташ графиката и по- точно свещите. Намерих ето тази статия http://bulbrokers.com/bg/training/forex ... ck-analiz/
Ще съм много благодарна ако може някой да ми прати и други подробни материали. Аз разбира се не спирам да търся, но ако имате и наблюдения с конкретни формации ще са ми много полезни

Те не са кой знае колко, научи най-основните. Важното е да ги използваш в комбинация с нива на подкрепа и съпротива и най-вече какво ти казват(надмощие/сила на продавачите или купувачите). Ако ги следваш сляпо, няма да си доволна от резултата(така е и с останалите методи за анализ и прогнозиране).
Аватар
K_W
 
Регистриран на: 04 Авг 2013, 21:07
Мнения: 4351
Бонус: 419.5 лв.
Благодарности: 37
Местоположение: София

Re: Малко помощ и напътствия за поредния новобранец

Мнениеот нели » 07 Фев 2017, 19:01

Ами да хич не съм доволна от резултатите, късмета на начинаещия свърши и затова реших да пробвам сериозно и първо да науча свещите и да си потърся стратегия, която ми е удобна и печеливша и тогава към реална сметка. Къде гледате (ако не е тайна) подкрепи и съпротиви
нели
 
Регистриран на: 01 Ное 2016, 10:11
Мнения: 33
Бонус: 16.5 лв.

Re: Малко помощ и напътствия за поредния новобранец

Мнениеот тъпото копеле » 07 Фев 2017, 19:03

нели написа: Къде гледате (ако не е тайна) подкрепи и съпротиви

По графиките. :grin:
Аватар
тъпото копеле
 
Регистриран на: 10 Фев 2011, 09:55
Мнения: 1193
Бонус: 323 лв.
Благодарности: 23

Re: Малко помощ и напътствия за поредния новобранец

Мнениеот goldrun » 07 Фев 2017, 19:11

Нели на правилното място си. Започни да четеш форума от секцията бейби пипс. Там си пише за свещите и техните формации и доста други важни и полезни неща. В тубата има доста клипове с обяснения. Интересен е Прайс екшън подхода. Тук има колеги, които биха помогнали стига преди това сама малко да понапреднеш. Поздрави и успех в начинанието с което си се захванала!
goldrun
 
Регистриран на: 09 Фев 2014, 14:46
Мнения: 76
Бонус: 24.5 лв.

Re: Малко помощ и напътствия за поредния новобранец

Мнениеот K_W » 07 Фев 2017, 20:08

тъпото копеле написа:
нели написа: Къде гледате (ако не е тайна) подкрепи и съпротиви

По графиките. :grin:

В този дух, Нели по-добре наблегни на теорията и практикувай сама по графиките. Не се изкушавай и подвеждай по чужди анализи и прогнози. Дори и най-добрите грешат, което е в реда на нещата. Ако се пробваш да търгуваш чужди анализи без да си заимствала и управлението на риска и парите им и не ги следваш месеци наред пак няма да си доволна. :wink:
Аватар
K_W
 
Регистриран на: 04 Авг 2013, 21:07
Мнения: 4351
Бонус: 419.5 лв.
Благодарности: 37
Местоположение: София

Re: Малко помощ и напътствия за поредния новобранец

Мнениеот Малкия Кондор » 07 Фев 2017, 20:18

K_W написа:
тъпото копеле написа:
нели написа: Къде гледате (ако не е тайна) подкрепи и съпротиви

По графиките. :grin:

В този дух, Нели по-добре наблегни на теорията и практикувай сама по графиките. Не се изкушавай и подвеждай по чужди анализи и прогнози. Дори и най-добрите грешат, което е в реда на нещата. Ако се пробваш да търгуваш чужди анализи без да си заимствала и управлението на риска и парите им и не ги следваш месеци наред пак няма да си доволна. :wink:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Гого Лозанов (Папион) , ум'реш да даваш акъл на новобранци :lol: :lol: :lol:
Дай трейд на разбиращите , де !
Ей , шубето е голем страх , ей !
Виде ли ми трейда в паунда в другата тема , а ???
Настръхна ли ????
Ше ви ск'ина шортъляка , бе :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
Малкия Кондор
 
Регистриран на: 14 Окт 2016, 14:52
Мнения: 797
Бонус: 398.5 лв.

Re: Малко помощ и напътствия за поредния новобранец

Мнениеот Trader90 » 07 Фев 2017, 20:19

За babypips съм с малко резерви. Като начало може да се прочете 100% форекс. Според мен е добре написана и е на български. Разбира се не е нужно всичко. Като да се наблегне на ПА, средни и някой осцилатор като МАСД, RSI, Stochastic. Другите неща са второстепенни.
Trader90
 
Регистриран на: 10 Сеп 2014, 21:13
Мнения: 1230
Бонус: 433 лв.

Re: Малко помощ и напътствия за поредния новобранец

Мнениеот reniemilova5 » 07 Фев 2017, 20:37

нели написа:Ами да хич не съм доволна от резултатите, късмета на начинаещия свърши и затова реших да пробвам сериозно и първо да науча свещите и да си потърся стратегия, която ми е удобна и печеливша и тогава към реална сметка. Къде гледате (ако не е тайна) подкрепи и съпротиви


С кой брокер аи на демо версията.Първо разучи хубаво платформата и се поинересувай в нета ,дали трейдърите са доволни от аналузите на самата платформа.Там ще намериш и нивата на подкрепа и съпротива ,за индийатор аз също съм доволна от Stotastic.
reniemilova5
 
Регистриран на: 31 Окт 2016, 19:11
Мнения: 234
Бонус: 115 лв.

Re: Малко помощ и напътствия за поредния новобранец

Мнениеот reniemilova5 » 07 Фев 2017, 20:40

тъпото копеле написа:
нели написа: Къде гледате (ако не е тайна) подкрепи и съпротиви

По графиките. :grin:Малко грубо от твоя страна.Никой не се родил научен и за да може да стане добър в това което се занимава ,той трябва да задава всеки един въпрос който му дойде на ум.
"С питане може да стугнеш до Рим и да видиш Папата"
reniemilova5
 
Регистриран на: 31 Окт 2016, 19:11
Мнения: 234
Бонус: 115 лв.

СледващаНазад към FOREX - ТЪРГОВИЯ С ВАЛУТА

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта