Trader.bg официално пусна режим „хеджиране“ за всички свои клиенти

Считано от днес, водещият български брокер Trader.bg вече позволява отварянето на насрещни позиции за всички свои клиенти. Новият режим на търгуване се нарича „хеджиране“ и предоставя значително повече възможности за търговия.

С добавянето на новия режим, Trader.bg прави поредната огромна стъпка в подобряването на своята платформа. До момента трейдърите имаха възможност да търгуват единствено в режим „агрегиране“, при който могат да откриват само по една позиция с всеки финансов инструмент. Всички допълнително изпълнени поръчки водят до осредняване на цената за дадения финансов инструмент.

Благодарение на новия режим „хеджиране“, трейдърите вече имат възможност да отварят по няколко позиции за един и същ инструмент, включително и насрещни такива. Това означава, че можете да имате едновременно дълги и къси отворени позиции с един финансов инструмент.

За да улесни всички свои клиенти, Trader.bg запазва и стария режим на търговия. По този начин всеки сам може да избере дали да търгува посредством новия режим „хеджиране“ или да запази стария – „агрегиране“, като промяната може да става по всяко време, неограничен брой пъти. Единственото условие е към момента да нямате Чакащи поръчки и отворени позиции.

Хеджирането предоставя още един страхотен способ за по-рационална търговия. Това е опцията „нетиране“.

Нетирането представлява възможност за затваряне на две или повече насрещни позиции за един и същ инструмент с цел спестяване на спреда. Опцията за нетиране е приложима само за режим „хеджиране” и не можете да се възползвате от нея, ако търгувате в режим „агрегиране”. Основното предимство на нетирането е, че дава възможност да затворите частично или изцяло няколко насрещни позиции, без да се налага да плащате спред за това.

Посредством режим „хеджиране” трейдърът може много по-стриктно да контролира нивата на рискa, който поема. Правилното използване на насрещни позиции значително увеличава възможността за печалби, особено ако трейдърът очаква пазарът да поеме за кратко в обратна на началната посока.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*