Корекцията при AUD/USD набира все повече сила

През последните 10 месеца AUD/USD се намира в явен низходящ тренд, като станахме свидетели на 2 южни вълни, разделени от една северна. През последните дни американският долар губи позициите си в повечето валутни двойки и изглежда това ще продължи. Противно на фундаменталния анализ, техническият ни дава няколко сигнала за предстоящ спад в цената.

Разглеждайки дневната графика, забелязваме силен пробив на линията на подкрепа. Ключовото ниво 0.8898, съвпадащо точно с мечата линия, бе подминато от двойката със скоростта на болид от F1 и в момента биковете ликуват. Започна ли нова корекция и ако да, още колко ще продължи? Вчера дневният бар образува фигурка, наподобяваща „чук”. Това е сигнал за покачване на цената, който днес се потвърди.

Важни фундаментални новини, които ще окажат влияние върху цената на валутната двойка, има днес в 17:00 часа, когато Джанет Йелън ще даде първия си доклад като председател на Fed.
В четвъртък от 02:30 часа австралийският долар ще се характеризира със силна волатилност, предвид обявяването на данните за нивото на безработица. Повече новини от островната държава няма да има, за разлика от САЩ, където в 15:30 часа на същия ден ще станат ясни данните за подадените молби за помощи за безработни.

При зареждането на четиричасовата графика се забелязва дивергенция, която всеки момент може да започне да се отработва, а това от своя страна е ясен сигнал за предстоящ спад на цената. Ако докладът на Джанет Йелън днес се приеме добре от инвеститорите, доларът може да набере сила и корекцията да се окаже краткотрайна.

При построяване на нивата на Фибоначи се забелязва, че нивото 0.9035 оказва сериозна съпротива. Евентуален негов пробив би дал допълнителна сила на рогатите животни. Можем да обобщим, че H4 за момента показва изравнени сили и трудно бихме могли да прогнозираме ново движение.

При отработване на дивергенцията първата цел ще бъде 0.8966

Едночасовата графика фокусира вниманието ни върху възходящия тренд. В последните няколко часа липсваше волатилност, като цената загуби минимална част от стойността си. За момента тя се намира по средата на канала и очаквам съвсем скоро да станем свидетели на по-голяма волатилност.

Можем да обобщим, че валутната двойка за момента дава объркващи сигнали. Все пак съм склонен да очаквам цената да достигне нивото 0.9082 и след евентуален тест да продължи нагоре.

Антон И.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*